hem   Utbildningar     Om Sommaruniversitetet     Studera i Skara     Sommaruniversitetet i media 2009    


Under 2009 skapade Sommaruniversitetet 21 artiklar! Flitigast var SKLT som följde alla aktiviteter. De hade bl.a. en notis om Dagens Fynd i arkeologernas gropar.

Vid 4 tillfällen rapporterade Sveriges Radio p4 om Sommaruniversitetet och TV4-skaraborg gjorde ett inslag den 6 juli. 

 _________________________________________________________________

090630
Nu skriver studenterna i kursen Låtskrivandets grunder schlagerlåtar. De som enligt kursledaren Calle Kindbom håller måttet kommer skickas in till uttagningarna till melodifestivalen. Tänk om vi får höra låtar från kursen i TV till våren!! 

090629
En bergskristall från en ring är funnen vid utgrävningarna av Franciskanerklostret. Den hade inristningar av två hjärtan och en krona på guldskimrande botten. Det kan vara ett adelsvapen, säger Maria Vretemark, arkeolog och lärare.

090626
Det var en hängiven liten skara som lyssnade på Kerstin Hallin, antikvarie på Vänermuseet. Edward Nonnen var en banbrytande person med ett stort nätverk ändå upp i Kungahuset. Han var en entreprenör med mycket energi som visste att omge sig med personer som kompletterade honom. Resultatet var häpnadsväckande för Svenkt jordbruk, en skördeökning från 800 kg/ha till 5000 kg/ha! 

090624
”Redan efter två dagar har fynden förändrat vår tidigare bild av klostret” säger projektledaren Anders Berglund, 1:e antikvarie, Västergötlands museum. I centrala Skara gräver studenter nu fram resterna av franciskanerklostret S:ta Katarina. Syftet är att kartlägga och skapa en bild av klostret som raserades år 1542.

090622
Högskolekursen Låtskrivandets grunder: Deltagarna har idag den 22/6 lämnat in sin första uppgift – att tonsätta och arrangera en given text. Andra uppgiften är att göra en Reggaelåt.

090618
Högskolekursen Publik Arkeologi: Idag inledde Anders Berglund schaktningarna med mycket bra resultat. Vi har redan påträffat medeltida murverk och gravar. På måndag (22:e) kommer studenterna kl 10 till museet och kl 13 går vi igång i fält. Tony Axelsson är på plats den 22-24/6 kl 13-16 kom gärna och besök oss om ni är nyfikna.

090618
Högskolekursen Djurparkdjurens beteende: gruppen Järvarna publicerar idag frågor ur artiklar om "beteendebehov" samt en fallbeskrivning för diskussion

090615
Kursen Live Performance är inne på sin andra intensiva vecka. De tränar för fullt att övervinna Jante, den svenska förbannelsen som gör det så svårt för många svenskar att göra rikitgt bra framträdanden på scen. Michael Blair, perkussionist, producent och kapellmästare, jobbar individuellt med deltagarna i deras egen genre samt föreläser om nätverkande och kommunikation.

090609
Sommaruniversitetet i Skara skickade ut ett pressmeddelande vecka 23 hade presskonferens den 8 juni. Det har uppmärksammats både i radio och tidningar. Här till vänster kan ni bl.a. höra Tony Axelsson presentera utbudet i Radio P4 Skaraborg.

090608
Den 6-7 juni startar kursen Djurparkdjurens beteende på Nordens Ark. Det är en högskolekurs som går på distans. Mellan träffarna gör studenterna egna arbeten och använder en webbsida för att kommunicera.