hem   Utbildningar     Om Sommaruniversitetet     Studera i Skara     Sommaruniversitetet i media 2009    


Ladda hem broschyr
Hitta till oss
Kontakter

Under 2011 tar sommaruniversitetet paus!

Sommaruniversitet i Skara är ett gränsöverskridande samarbete som är till för alla! En möjlighet för dig som är intresserad av att veta mer och vill ta del av de kompetenser och resurser som finns inom institutionerna i Skara. Här presenteras fakta och nya rön på ett folkligt och lättbegripligt sätt. Vi använder vår omvärld för att åskådligöra det vi kan i kombination med att föreläsa på sal.

Centrum för Sommaruniversitetet är SLU Campus mitt i Skara. Här finns kompetens kring djur, mat och miljö. Närheten till Västergötlands Museum och Veterinärhistoriska Museet utgör resurser för de arkeologiska, historiska och kulturhistoriska delarna. Närheten till Music Factory i Skaras centrum ger kopplingen till musikbranschen. På SLU Campus finns också Svenska Blå Stjärnans djursjukhus och ATG hästklinik, Agroväst m.fl. på Green Tech Park. Klicka på hitta till oss för vägbeskrivningar och kartor till Sommaruniversitetet i Skara.

Broschyrerna (PDF-filer) sammanfattar vad som händer i år och vad som hände vid Sommaruniversitetet i Skara 2009.

Följande intressenter är delaktiga: Skara kommun, Västergötlands Museum, Music Factory, Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), Göteborgs Univeristet och Högskolan i Skövde.